Värileikki ja muokattu konsepti

30.06.2023

Lapsena leikimme Värimummo -nimistä leikkiä. Se meni niin, että joku huusi värin ja sitten leikkijät äkkiä skannasivat, löytyykö kyseistä väriä omista vaatteista. Jos löytyi, niin sitten vaan ravaamaan täysiä ruusupuskan ympäri. Ympärijuoksun voittaja sai olla seuraava värin huutaja. Taisimme keksiä leikin ihan itse. Värileikki oli kiva, niinkuin kaikki väritkin, joihin olen suhtautunut lämmöllä lapsesta asti. 

Kotona meillä on suorastaan riemunkirjava kirpputorisisustus, joten onkin varsin erikoista, että vaatteeni ovat usein harmaita, mustia tai joskus, jos oikein haluan heittäytyä villiksi, vihreitä. Sisustuksessa olen kuitenkin täysin estoton: minusta kaikki värit sopivat yhteen. Mitä hullumpi väriyhdistelmä, sitä enemmän innostun.

Jokaisella on omanlaisensa väriestetiikka. Jotkut seuraavat väritrendejä, joillekin on tärkeää tutustua omaan ihon- ja hiustenväriin sopiviin sävyihin esimerkiksi värianalyysin keinoin. Monet hakevat väreistä harmoniaa ja yhteen sointuvia kokonaisuuksia. Suomalaisia kuluttajia pidetään usein tylsimyksinä värien suhteen, koska musta. Ja harmaa.

 Pauliinan Huoneessa värien valinta tehdään lähinnä intuition keinoin. Pellavavaatteissa on ollut tarjolla hyvinkin syviä värejä, kuten tumma turkoosi, tiilenpunainen ja intiankeltainen. Vaaleanpunaista ja harmaalla taitettua mintunvihreääkin on myyty. Lisäksi tietenkin ne monien rakastamat musta ja harmaa. Lisäksi merinovillamekoissa väreinä on ollut harmahtava vihreä ja oranssi. 

Kuluneen parin vuoden aikana Pauliinan Huoneessa ei ole liiemmin yhdistelty värejä, kuten ei myöskään ole käytetty kuviollisia kuoseja. Nyt suunnitteilla on kevyt konseptin muokkaus. Ensinnäkin materiaaleista pellavaa tullaan käyttämään myös jatkossa, mutta  pääasiassa kevät/kesäsesonkina. Materiaalivalikoimaan tulee jatkossa enemmän jäännösmateriaaleja ja kuosi- ja materiaalivalikoima monipuolistuu. Itse malleja valmistuu harkinnan mukaan ja ideana on toteuttaa aina jokin kokonaisuus, kuten esimerkiksi takki-housut- yhdistelmä. Näitä valmistetaan sitten erilaisista, saatavilla olevista jäännösmateriaaleista, eri kuoseilla ja väriyhdistelmillä. Myös omat tilkut ja hukkapalat pyritään hyödyntämään valmistuksessa. Mallien suunnittelua tehdään parhaillaan helteistä huolimatta ja olen itse enemmän kuin innoissani uudesta konseptista ja työtavasta, Olkaa siis kuulolla ja vahdatkaa tikkana Pauliinan Huoneen kotisivua, ig-ja fb-tiliä. Laitan kuvia ja tietoja heti kun malleja alkaa valmistua.

Nyt kuitenkin toivotan kaikille lukijoille rentouttavaa kesää. Itse lomailen 4.-16.7, eli vastailen viesteihin taas 17.7 alkaen.