Pellavatunika kotimaisena käsityönä, kiitos!

04.07.2024

Loppukeväästä tuli tehtyä monenmoista. Suunnittelin uuden mekkomallin, tein lippiksiä pellavatilkuista ja lopuksi innostuin ompelemaan joogabolstereita ja meditaatiotyynyjä. Lippiksiä ja bolstereita löytyy vielä putiikista ja pari meditaatiotyynyäkin on vielä jäljellä. Välillä on mukava tehdä vähän pienempiä ompelutöitä,  jotain muuta kuin vaatteita. Tähän tarpeeseen joogabolstereiden ja meditaatiotyynyjen ompeleminen vastasi paremmin kuin hyvin. 

Jotta nyt ei aivan harhauduttaisi itse asiasta, eli vaatteiden suunnittelemisesta ja ompelemisesta, haluaisin esitellä teille uuden tunikamallin, jonka suunnittelin alkukesästä. Olen tehnyt paljon mekkoja, mutta tunikat ovat jääneet vähälle: vain yksi tunikamalli löytyy tällä hetkellä kaavojen joukosta. Niitä on myös kyselty säännöllisesti ja nyt ajattelin, että on aika puristaa ulos sellainen tunika, jota voi huoletta käyttää ympäri vuoden. 

Materiaaliksi ajattelin heti pellavaa, koska se nyt on vaan niin upea materiaali : ) Muistatte varmaan: kuumalla vilpoinen ja viileällä lämmin, antibakteerinen, allergikoillekin sopiva. Olen pitkään jo haaveillut vaatteesta, johon voisin päällystää nappeja, koska minusta päällystetyt napit ovat vaan niin hurjan kauniita. Nyt sitten sain päällystää oikein urakalla, en sentään ihan kokonaista nappilistaa ylhäältä alas, mutta viisi nappia tunikan yläosaan sain sijoitettua. Lisäksi tunikassa on muitakin yksityskohtia, kuten rypytyksiä, kauniisti kaareutuva, edessä lyhyempi ja takana pidempi helma, sekä tietenkin taskut. Hihat ovat mallia 3/4 ja kädenteissä kuminauha. Tunikoita on tulossa kolme eri kokoa S, M ja L.

Teen putiikkiin sovituskappaleet kaikissa kolmessa koossa, joten jos haluat itsellesi todellisen luottovaatteen, niin käy kokeilemassa putiikissa, valitse koko ja väri ja anna minulle aikaa n. viikko, niin teen sinulle käsityönä kauniin tunikan. 

Viimeistään elokuun puolivälissä kaikkien sovituskappaleiden pitäisi olla valmiina rekillä. Nyt nautitaan kesästä ja pienestä lomasta ja jatketaan hommia virkeinä jälleen elokuussa. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!