Messut Wanhassa Satamassa ja muuta mukavaa

12.02.2024

Talvi on ollut pitkä ja luminen, enkä ole voinut välttyä ajatukselta että saisi jo pikkuhiljaa riittää. Nimittäin lumi. Ja pakkanen. Yleensä kevät kuitenkin tuntuu etenevän kiihtyvällä vauhdilla viimeistää hiihtolomasta eteenpäin. Pauliinan Huone ei suinkaan ole ollut talviunilla, vaikka kieltämättä välillä olo on tuntunut varsin uneliaalta. Se taitaa kuitenkin olla melko tavallista tähän aikaan vuodesta. 

Työhuoneella on tehty alkuvuodesta anorakkityyppisiä takkeja ja kimonoja. Takeissa löytyy sekä lyhyempää, että pidempää versiota. Kimonoita olen tehnyt kahdessa mitassa, mutta niissä ei ole hirveän suurta eroa. Lyhyempi on hieman polven yläpuolelle ja pidempi taas polvipituinen, riippuen tietysti hieman henkilön pituudesta ja mittasuhteista. Molemmat ovat yhden koon tuotteita.

Anorakit ovat tuttuja jo syksyltä, jolloin ompelin ensimmäiset kappaleet. Kimonoita on valmistunut useampia kappaleita heti joulun jälkeen. Materiaaleina on ollut puuvilla, ohut villakangas, viskoosi ja pellava. Ainoastaan pellava on ostettu uutena, muut ovat jäännösmateriaaleja. Kaikki materiaalit ovat omalla tavallaan ihania. Puuvilla on jämäkkää, jolloin kimono on hyvin takkimainen, villakimonoita on vain yksi ja materiaali on siinä laskeutuvaa ja todella mukavaa päällä. Viskoosi laskeutuu kauniisti ja on kesän erityinen liehutteluvaate. Pellavasta olen tehnyt myös useamman kappaleen ja on makuasia, haluaako pitää niitä sisävaatteena vai päällysvaatteena. Kumpikin toimii hyvin. Tein kaksi eri kiinnitysversiota kimonosta. Toisessa vaate solmitaan kiinni vyöllä ja toinen nauhalla. Vyön voi solmia halutessaan kiinni edestä tai takaa, jolloin kimono jää takkimaisesti auki. Nauhakiinnityksessä taas vaate on kiinni edestä nauhalla, ja muistuttaa edestä aukeavaa tunikaa. Tilasin kimonoihin viime viikolla kahta eri väristä pellavaa: punaista ja vihreää. Näistä saan 2-3 kimonoa /väri, joten kannattaa olla valppaana, jos haluaa itselleen em. värisen kimonon. 

kimono viskoosista, vyökiinnitys
kimono viskoosista, vyökiinnitys
villakimono, nauhakiinnitys
villakimono, nauhakiinnitys
kaulahuivi merinovillatilkuista
kaulahuivi merinovillatilkuista

Vajaan kuukauden kuluttua osallistumme koko Vallilan Kollektiivin voimin Wanhan Sataman käsityömessuille. Itselläni on siellä rekeillä kimonoita ja anorakkeja, sekä muutama kaulahuivi jäännösmerinovillasta. Ja nyt siis kalenteri esiin ja raapustat sinne päivämäärän 2.-3.3.2024 ja laitat vielä korostustussia päälle!  Löydät meidät A-salista, paikalta A1. Tervetuloa siis Wanhaan Satamaan! 

p.s Voit käydä lukemassa pienen haastattelun/esittelyn Pauliinan Huoneesta Upcycler- sivustolta, upcyclerhelsinki.com. Upcycleriin on koottu erilaisia yrityksiä, joiden toiminta on ekologista ja jotka noudattavat toiminnassaan  kiertotalouden periaatteita. Kiinnostava ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen sivusto : )