Pellavamekot esiin

09.04.2024

Tuli melkein kriisi tuon yllättäen ja pyytämättä tulleen takatalven takia, mutta nyt sää näyttää peräti lupaavalta, niin lupaavalta, että uskallan lausua sanasen pellavamekoista. 

Tein tässä taannoin uuden pellavamekkomallin, jossa häilyvänä taka-ajatuksena vaelteli pääkopassani 1970- luvun pitkät vyölliset mekot. No ei siitä nyt ihan samanlaista tullut, eikä pitänytkään, mutta pieni hönkäys siinä on tuota lapsuuteni vuosikymmentä. Ensimmäiset mekot on nyt tehty irrallisella vyöllä, mutta kuten asiaan kuuluu tällaisen itsellisen pienompelimon kohdalla, voi vyön saada myös sivusaumoihin kiinnitettynä. Vyön olen solminut kuvassa sivulle, mutta mikä estää sitomasta rusettia eteen : )Kokoja on tällä hetkellä M ja L kaavoitettuna, S on vielä tulossa. Mittoja voit käydä katsomassa "mitat"- välilehdeltä.. Nyt on valmiina muutama M-kokoinen raidallinen versio, joista kaksi irtovyöllä ja yksi kiinni ommellulla vyöllä. Hihat ovat mallissa suorat ja putkimaiset. Olen tehnyt paljon pussimaisia hihoja, mutta nämä ovat mukavaa vaihtelua.

Myös uusi paitamalli tulossa, mutta siitä myöhemmin, kunhan saan kuvia otettua.

Näiden ja myös muiden mallien muokkaukset ovat mahdollisia. Runko pysyy samana, mutta esimerkiksi hihan pituuksia ja mallia voi muokata, helmaa ja pääntietäkin. 

Uuden mallin lisäksi saatavilla on myös Kiki-mekko ja kietaisumekko, molemmat S, M ja L-koossa. Lisäksi yhden koon takkimekkoja voi myös tilata.

Jos sielusi siis suorastaan vaatii mekkoa, niin se käy helposti:

1. Ota yhteyttä Ig:n tai sähköpostin info@pauliinanhuone.com kautta, niin sovitaan tapaaminen.

2. Tule käymään Vallilassa, Sturenkatu 38 ja voit sovittaa paikan päällä mekkoja.

3. Pellavia voi tilata minun kauttani, jolloin vaatteen hintaan tulee + 20€.

4. Teen sinulle mekon haluamillasi muokkauksilla ( esim. hihan malli/pituus, helman pituus, pääntien muoto) 

Nähdään pian Sturenkadulla, Vallilan Kollektiivin putiikissa!

Uusi V-kaulus mekko vyöllä
Uusi V-kaulus mekko vyöllä
Kietaisumekko röyhelöhihoilla
Kietaisumekko röyhelöhihoilla
Kietaisumekko pitkillä hihoilla
Kietaisumekko pitkillä hihoilla
Takkimekko kimonoleikkauksella.
Takkimekko kimonoleikkauksella.