Epätavanomainen konsepti

20.03.2023

Millä nimellä kutsutaan sellaista vaatetusalan konseptia, jossa saman katon alla suunnitellaan, valmistetaan ja myydään tuotteita, jotka ovat uniikkeja yksittäiskappaleita tai muutamaan kokoon sarjottuja malleja? Asiakas voi kokeilla sovituskappaleita tekijän työhuoneen yhteydessä olevassa putiikissa, tilata itselleen oman kappaleen ja sopia samalla tarvittaessa pienistä muokkauksista tekijän kanssa. Kangas tulee tekijän kautta ja kuosit ja värit vaihtelevat. Jos sinulla, arvoisa lukija, on konseptille nimiehdotus, niin paljasta se minullekin : )

Edellä avasin Pauliinan Huoneen toimintamallin. Sitä on ehkä vaikea aluksi hahmottaa, koska kyse ei ole mistään tutusta systeemistä, kuten mittatilausompelusta tai piensarjasta, joita tuotetaan myymälään ja/tai verkkokauppaan niin paljon ja niin monessa eri värissä ja koossa, että varmasti riittää kaikille halukkaille. Tässä toimintamallissa on lainattu osittain jo valmiita malleja, mutta tuotu siihen myös jotain omaa.

Miksi sitten tällainen systeemi? Haluan valmistaa rajatun määrän vaatteita niitä tarvitseville ihmisille ja välttää sellaista vaatteiden tuottamista, jossa suuri osa päätyy varastoon odottamaan parempia aikoja. Haluan myös suunnitella vaatteita, jotka kestävät aikaa, sekä materiaalin, että tyylin puolesta. Haluan myös tarjota asiakkaille ympäristöystävällisiä materiaaleja, kuten pellava tai merinovilla, mutta myös jäännösmateriaaleja, jotka ovat täysin uusia, mutta joutuisivat ylijäämänä muuten hävitettäväksi. Ja lopuksi, minusta vuorovaikutus asiakkaiden kanssa on tärkeää. Sellaista ei ole tarjolla tietokoneen ruudulla, tai ainakin se on hyvin paljon suppeampaa kuin aito kohtaaminen ihmisen kanssa. Asiakkaan ja tekijän kohtaaminen voi synnyttää uusia ideoita, herättää ajatuksia ja rohkaista sekä asiakasta, että tekijää kokeilemaan uutta.

Tästä päästäänkin kätevän aasinsillan kautta aiheeseen verkkokauppa, nettikauppa, verkkis... mitä näitä nimityksiä nyt on. Minäkin rykäisin sellaisen pystyyn parisen viikkoa sitten, joten jos et sinne meidän putiikkiin pääse, niin voit käydä tutustumassa Pauliinan Huoneen verkkokauppaan osoitteessa https://holvi.com/shop/pauliinanhuone. Toistaiseksi siellä on kokonaiset kaksi mallia, pellavatunika ja merinovillamekko, mutta ei hätää, lisäilen tuotteita pikku hiljaa. Pääset kotisivultani suoraan verkkokauppaan klikkaamalla "Mitat"-välilehdellä olevia tuotteita tai "Verkkokauppa"-välilehdeltä.

Pauliinan Huone toivottaa sinut tervetulleeksi niin Sturenkadun kivijalkakauppaan, kuin verkkokauppaankin!